İZMİR BALÇOVA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 Yeni Eğitim Öğretim Yılı

  2016-2017 eğitim öğretim yılına bugün başladık,  
2016-2017 Yeni Eğitim Öğretim Yılı

 

Değerli Öğretmenler, Kıymetli Veliler ve Sevgili Öğrenciler

  

2016-2017 eğitim öğretim yılına bugün başladık,

 

Nesil yetiştirmek medeniyet inşa etmektir. Ülkemizin geleceğinin inşasında kilit taşı olan eğitim kurumlarının yaşatılmasında, öğretmenlerimizin olduğu kadar ailelerin de büyük emeği vardır. Türkiye’nin çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmasında ülkemizin en büyük gücü beşeri sermayesidir.

 

Maarif davamız, her dönemde olduğu gibi, bugün de Türkiye’nin en öncelikli meselelerinden biri olmuştur. Çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun olarak, fırsat eşitliği içinde, eğitim öğretim imkânlarından yararlanması yönünde yoğun bir çaba içindeyiz.

 

Ülkemiz 15 Temmuz’da, asıl amacı işgal, kullandığı yöntem darbe olan kalkışmayı en ağır biçimde yaşadı. Bu vesile ile bu hain darbe girişimi sırasında canlarını vatan için feda eden şehitlerimize Allahtan Rahmet Kederli Ailelerine başsağlığı dileriz. Yararlanan Gazilerimize Yüce Allahtan şifalar dileriz. Her şeye rağmen geçmişimizden süzülerek varlığını sürdürmüş milli değerlerimizi ve kimliğimizi canlı tutmak, atılım gücünü muhafaza etmek, daha da geliştirmek için eğitim asla ihmal edilmeyecek, ertelenmeyecek milli meselemizdir olduğu bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır. Değişimin yönünü, mahiyetini isabetli kavramak, millet olarak yarınlara daha donanımlı hazırlanmak için Milli Eğitim’e her zamankinden daha fazla önem ve öncelik vermemiz gereken dönemlerden geçiyoruz.

 

    Aydınlık Türkiye’nin güvencesi, hiç kuşkusuz geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızdır. Yeni Türkiye yolunda, okuyan, araştıran, sorgulayan ve en önemlisi akleden bir nesli, yarınlar için yetiştirmektir.

 

  Bu düşüncelerle, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve bütün eğitim camiasına hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

 

 

  

   

                                                                                                                                 Erhan ATİLLA

                                                                                                                                    İlçe Milli Eğitim Müdürü

 

Korutürk Mah. Yonca Sk. No19 Kaymakamlık Binası 3. Kat Balçova / İZMİR - (232) 259 36 71 278 50 30

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.