"KÜÇÜK YÜREKLERDEN ANADOLU ESİNTİLERİ"
KÜÇÜK YÜREKLERDEN ANADOLU ESİNTİLERİBalçova Vali Kutlu Aktaş anasınıfı öğrencilerinin Yerli Malı Haftası kutlamaları renkli görüntüler oluşturdu. “Küçük Yüreklerden Anadolu Esintileri” isimli etkinlikte yerel kıyafetler giyen minikler, yöresel ürünleri anneleriyle birlikte yaptıkları yöresel yemekleri, kültürümüzü yansıtan manilerle birlikte sundular.
Okullarda yerli malını özendirmek amacıyla her yıl 12-18 Aralık tarihlerinde kutlanan Yerli Malı Haftası, Balçova Vali Kutlu Aktaş İlkokulu’nda renkli görüntülerle kutlandı. 5 ve 6 yaşlarındaki 46 öğrencinin gerçekleştirdiği kutlamalar, evden getirilen yerli ürünlerle değil, öğrencilerin okulda yaptığı ürünlerle yapıldı.
Yerel kıyafetler giyen minik öğrenciler, annelerinin rehberliğinde kendi yörelerine özgü ürünler yaptı. Öğrenciler, anneleriyle birlikte hazırladıkları Karadeniz usülü mıhlama,laz böreği,Ege lezzetlerinden zeytinyağı,incir, yaprak sarması, Doğu Anadolu’dan Malatya pazarı, ve kuru patlıcan,biber dolması, çeşitli yörelere özgü çorbalar,kendi açtıkları hamurla gözleme ve turşuları sundular.Manav tezgahında meyve sebze satan öğrenciler,,taş fırında ekmek yaptı,çeşme başında su testisi doldurdu,şark köşesinde ise çiğ köfte yoğurdular.
Etkinlikte yer alan tüm yöresel tezgahlara misafir olup öğrencilerin manilerini dinleyen Balçova İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan ATİLLA, öğrencilerin sunduğu ikramlarını tattı.
Miniklerin öğretmenleri Özer ERENLER ve Seyhan KOÇ öğrencilerinin Türkiye´nin birçok yöresinden ürünleri hem birbirlerine hem okuldaki diğer öğrencilere tanıttığını söylediler.